Minestrone
cu legume de vară
Preparare:
40 de minute/4 porții U[or
Photo:Gareth Morgans |
Ingrediente:
3 linguri ulei de măsline
2 fire de praz, tocate fin
2 tulpini de țelină, tocate fin
2 dovlecei, tăiați în sferturi pe lungime, apoi
tocați
4 căței de usturoi, tocați fin
1 litru supă de legume
250g de sparanghel, cu partea
lemnoasă îndepărtată, tocat
100g de mazăre, proaspătă sau
decongelată
200g de fasole verde, curățată de
păstăi, după preferință
1 legătură mică de busuioc, tocat
(în afară de câteva frunze , care se
păstrează pentru decor)
pâine crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
1 Se
încinge uleiul într-o cratiță mare, se
adaugă
prazul și țelina și se sotează
opt
minute, până se înmoaie. Se adaugă
dovleceii
și usturoiul și se mai sotează cinci minute.
2 Se
toarnă peste legume supa și se dă în
clocot,
apoi se fierbe acoperit 10 minute.
Se
adaugă sparanghelul, mazărea și
fasolea
verde și se fierb patru minute.
Se
amestecă busuiocul tocat, se
asezonează,
se presară frunzele întregi
de
busuioc și se servește cu pâine
crocantă.Poftă bună!