luni, 9 aprilie 2012

Cugetarile zilei

In iubire, totul se schimba, toate devin insemnate: dintr-un nimic se naste un colos. (Tudor Arghezi) 

O mare durere sa iubesti, o mare nenorocire ss scapi de aceasta durere. (Ion Luca Caragiale)
Dragostea ii arata omului cum ar trebui el sa fie. Cand iubesti, descoperi in tine o nebanuita bogatie de tandrete si duiosie si nici nu-ti vine sa crezi ca esti in stare de o astfel de dragoste. (A. P. Cehov)

Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti. (Ch. Baudelaire)
Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. (F. Dostoievski)
Ce sublim? copilarie este si amorul! (Al. Dumas)
Totul sta in voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodata. (U. Fuscolo)
Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartiitor si sfasietor. (V. Hugo)
Dragostea e asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor. (La Rochefocauld)
Dragostea, sub toate formele ei, este drumul unic care duce spre puritatea morala. (P. Lescot)
Dragostea este sentimentul cel mai mare, care face minuni, care faureste oameni noi, creeaza cele mai mari valori morale. (A.S. Makarenko)
Inima are taine pe care nici o ratiune nu le patrunde. (Guy de Maupassant)

Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. (Pascal)

Dragostea este frumoasa tocmai pentru ca nu cunoaste nici o silnicie, e preferinta sincera. (Camil Petrescu)
Bogatia, gloria si puterea sunt fum, neant. Bogatul gaseste pe unul si mai bogat decat sine, gloria oricui poate fi intunecata de o glorie mai mare a altuia, cel puternic e invins de altul si mai puternic. Doar dragostea ne face egali cu zeii. (H. Sienkiewicz)

Fie ca toate greselile si nereusitele sa ne invete sa ne iubim si mai frumos. (Peter Gray)


Iubirea intre doi oameni…este intilnirea intre doua singuratati care se ocrotesc si iti tin companie. (Rainer Maria Rilke)
Ai cei mai frumosi ochi din lume fiind ochii Clipei mele si cred in ei. Te-am regasit abia in amurgul sentimental al vietii doar ca sa te intreb cate priviri s-au pierdut naufragiind in tine, cate soapte ai spart in sufletul tau, cate sperante ai ars pe jarul dorintelor daruite desertaciunii trupesti, cate si mai cate….. dar am uitat sa te intreb de ce? Doar fiindca nu ne-am intilnit la Timpul de la coltul strazii Destinului atunci cand ar fi trebuit? (Sorin Cerin)