1.Ca sa nu incolteasca cartofii iarna, aseaza in lada si citeva mere.
2.Daca fermuarul se misca cu greutate, introduceti in el un praf de grafit de la un creion simplu.
3.Obiectele din arama se curata usor cu un cartof crud.
4.Focul care este pe cale sa se stinga, se reaprinde, daca aruncati in el un pumn de sare de bucatarie.
5.Bijuteriile din aur sau argint se curata foarte bine, daca le introduceti intr-un vas cu apa calda in care turnati o lingura de amoniac.Merge si cu pasta de dinti sau otet.
6.Fierbi varza?Pune-i si o lamie si in bucatarie nu va mai fi miros urit.
7.Sfecla rosie se decoloreaza la fierbere.Pune putina zeama de lamie in apa, ca sa eviti acest lucru.
8.Ceaiul se infuzeaza in vas de portelan sau faianta, dar nu intr-unul de metal.
9.Pentru ca din lamie sa se scurga mai mult suc, lasati-o in apa fierbinte pe 4-5 minute.
10.Cartofii prajiti se vor rumeni mai mult, daca sunt unsi cu ulei inainte de preparare.
11.Merele rase nu se vor innegri, daca peste ele se va pune suc de lamie.
12.Petele de ciocolata de pe haine se scot prin frecare cu apa foarte sarata.
13.Petele de transpiratie se scot usor daca le lasam 10 min intr-un vas unde din timp am amestecat otet si apa.
14.Petele de singe se scot cu apa oxigenata sau cu sare de lamie.
15.Petele de guma si alte substante lipicioase se curata cu alcool medicinal.